На Київщині через атаку дронів 200 споживачів - без газу

На Київщині через атаку дронів 200 споживачів - без газу

Укрінформ
У вихідні через атаку дронами у Київській області був пошкоджений газорегулювальний пункт, 200 споживачів залишилися без газу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"У Київській області внаслідок атаки дронами пошкоджено газорегулювальний пункт, через що від газопостачання відключені близько 200 споживачів – це мешканці багатоквартирних будинків в одному з населених пунктів. Ремонтні роботи тривають", - йдеться у повідомленні.

Через бойові дії залишається знеструмленою частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Херсонській, Сумській, Чернігівській областях. Водночас, на Харківщині енергетики заживили близько 100 споживачів. Зокрема, підключили до мережі українців, які чекали світла з початку повномасштабного вторгнення.

У Херсоні залишаються знеструмленими близько 8 тисяч споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи сповільнені через обстріли.

Читайте також: Росіяни за добу атакували дев'ять областей України - зведення ОВА

Зазначається, що у Вінницькій області з технологічних причин відключалася повітряна лінія 110 кВ, що призвело до короткочасного знеструмлення двох підстанцій 110 кВ та відключення 22 тисяч споживачів. Зараз усі заживлені. У Дніпрі з технологічних причин відключена повітряна лінія 10 кВ, знеструмлені близько 2 тисяч споживачів. Роботи з відновлення електропостачання тривають.

Як повідомлялося, 9 вересня Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача щодо реалізації плану захисту енергетики та критичної інфраструктури від ворожих повітряних ударів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-