«Послуги» за $7 тисяч: у трьох областях ліквідували нові схеми ухилення від призову

«Послуги» за $7 тисяч: у трьох областях ліквідували нові схеми ухилення від призову

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила нові схеми ухилення від мобілізації та нелегального виїзду за кордон громадян призовного віку у Львівській, Черкаській та Сумській областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Під час комплексних заходів затримано організаторів оборудок. За гроші вони пропонували військовозобов’язаним уникнути призову на підставі підроблених посвідок волонтерів або водіїв міжнародних рейсів», - ідеться в повідомленні.

Вартість таких «послуг» становила до 7 тис. доларів з одного ухилянта. Сума залежала від регіону і терміновості «вирішення питання».

Так, у Черкасах затримали представника військово-лікарської комісії.

Читайте також: На Прикарпатті ухилянтів переправляли через кордон на квадроциклах

За хабарі посадовець обіцяв своїм клієнтам «допомогу» в оформленні статусу волонтера для подальшого виїзду за кордон нібито для перевезення гуманітарної допомоги.

У Сумах ліквідували схему незаконного виїзду військовозобов’язаних за межі України як водіїв міжнародних вантажних рейсів.

«Після одержання грошей зловмисники оформлювали своїх клієнтів до «штату» спеціально створених підприємств-перевізників, які здійснювали зарубіжні перевезення», - сказано в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали зловмисників на спробі нелегального переправлення через кордон 8 «далекобійників» з фейковими документами.

На Львівщині викрили місцевого кримінальника, який створив фіктивну фірму міжнародних транспортних перевезень. До незаконної діяльності він залучив трьох спільників.

Від імені фейкової компанії вони намагались налагодити виїзд ухилянтів за кордон начебто для переправлення комерційних вантажів.

Читайте також: До Польщі виїхали 80 тисяч українців мобілізаційного віку – ЗМІ

За всіма викритими фактами триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 9 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, Державна прикордонна служба України у співпраці з правоохоронними органами викрила близько 220 злочинних груп, які займались незаконним переправленням осіб за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-