У Галичі через війну скасували всі концерти до 1125-річчя міста

У Галичі через війну скасували всі концерти до 1125-річчя міста

Укрінформ
У Галичі, який у ці дні відзначає 1125-річчя, через війну відмінили всі концерти.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів Галицький міський голова Олег Кантор. 

«Коли ми живемо без війни, то святкуємо з концертами. Спочатку було багато думок стосовно того, чи робити концерти, чи ні. Ми відмінили їх. Розуміємо, що в кожній родині є брат, сестра, тато, мама чи інші близькі, які воюють, і всі наші думки спрямовані на те, щоб побачити живими своїх рідних. Ми ніяких концертів не робимо», - запевнив Кантор. 

Він зауважив, що від початку року з міської казни Галича скерували на потреби військових близько 700 тис. грн.

За словами мера, в місті є кількаденна програма заходів до 1125-річчя Галича. В її межах планують відзначити відомих галичан та провести сесію обласної ради просто неба в Галицькому замку. Також там очікують на виступ симфонічного оркестру та показ вистави «Нація». 

Водночас, зазначив Кантор, у ці дні в місті завершують реконструкцію центральної площі міста, Майдан Різдва. Кошти на благоустрій, а це близько 6 млн грн, скерували з Івано-Франківського обласного бюджету ще у 2021 році. 

«Там бруківка, сходи, які ведуть до Галицького замку. Роботи не припиняються…» - додав Галицький голова.

За його словами, туристичний потік до Галицького замку нині зростає. Каже, переважно, туди їдуть переселенці. 

Читайте також: Президент звільнив голову Івано-Франківської райдержадміністрації

Як повідомляло агентство, у Галичі в рамках відзначення 1125-річчя міста провели благодійний аукціон, на якому зібрали 2 млн грн для новоствореного батальйону ЗСУ. 

Галич — місто, засноване за 5 км від зруйнованого давнього Галича, столиці Галицько-Волинського князівства, наймогутнішої твердині на західних руських землях. Перша згадка про місто, яку деякі дослідники вважають міфічною, належить до 898 року.

Галицький замок або Старостинський замок — замок у місті Галич. Руїни замку розташовані на високому пагорбі Галич-гори на правому березі річки Дністер над містом — в минулому замок служив фортифікаційною спорудою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-