Псевдовибори на ТОТ: до захопленого Донецька прибули додаткові підрозділи ФСБ

Псевдовибори на ТОТ: до захопленого Донецька прибули додаткові підрозділи ФСБ

Єдині новини
Укрінформ
Окупаційні війська РФ примушують місцеве українське населення на тимчасово окупованих територіях до участі у фейкових російських виборах, прибули додаткові підрозділи ФСБ та пропагандисти.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає Укрінформ.

"До окупованого Донецька приїхали з Росії додаткові підрозділи ФСБ з метою контролю за проведенням на тимчасово окупованих територіях фейкових виборів. Ці так звані вибори мають відбутися на Росії 10 вересня. Також з території Росії та Білорусі прибули групи російських пропагандистів, щоб знімати начебто позитивний перебіг цих виборів", - розповів Ковальов.

Водночас, за його словами, на тимчасово окупованих територіях місцеве українське населення не проявляє зацікавлення до цих фейкових виборів. Члени так званих виборчих комісій у супроводі озброєних російських поліцейських та підрозділів російських окупаційних військ проводять побудинковий обхід.

"Окупанти нахабно заходять до кожної оселі, зупиняють українське цивільне населення на вулицях, ринках, магазинах та в інших громадських місцях, примушуючи ставити підписи у бюлетенях. Наприклад, зафіксовані непоодинокі випадки, коли людей силоміць змушували голосувати не тільки за себе, а й за рідних та сусідів", - зазначив Ковальов.

Читайте також: Тих, хто підтримає фіктивні вибори РФ на окупованих територіях, чекають санкції — Блінкен

Він також розповів, що на тимчасово окупованих територіях російські загарбники і далі захоплюють і використовують об'єкти цивільної інфраструктури у своїх військових цілях.

Так, повідомив речник Генштабу, у селищі Дніпряне, що на окупованій Херсонщині, на територію сільськогосподарського підприємства увірвалося близько 30 російських окупантів. Тут загарбники напились горілки і почали з'ясовувати між собою стосунки. Дійшло до перестрілки, внаслідок якої п'ять окупантів загинуло, розповів Ковальов.

Як повідомляв Укрінформ, Росія призначила на 10 вересня так звані вибори на захоплених територіях України – частинах Херсонської та Запорізької областей, а також у так званих ДНР та ЛНР.

Ще 31 серпня росіяни почали проводити "дострокове голосування" на окупованих територіях.

Читайте також: Серед кандидатів на фейкових виборах у ТОТ є російські військові, що катували людей - Лубінець

При цьому окупанти агітують місцеве населення віддавати дітей до шкіл, де навчають за програмою РФ, а також брати участь у виборах та голосуванні за кандидатів від партії «Єдина Росія».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-