Японське місто Кобе стало партнером Львова

Японське місто Кобе стало партнером Львова

Фото
Укрінформ
Мер Львова Андрій Садовий та мер Кобе Кідзо Хісамото підписали в Японії угоду про співпрацю та взаємодію. Це перший крок у налагодженні побратимства між містами.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Кобе – місто з потужним розвитком економіки та науки. Саме тут розташований суперкомпʼютер Fugaku, який було визнано найшвидшим комп’ютером у світі. Під час епідемії COVID-19 його запустили в екстреному режимі, щоб проводити якісні медичні дослідження для боротьби з епідемією. Але це лише мала частина всіх можливостей Fugaku. Японія є одним зі світових лідерів за якістю надання медичних послуг. А для нас сьогодні якісна медицина та реабілітація військових – це пріоритет. Дякую за довіру нашим новим японським партнерам та сподіваюся на плідну співпрацю!», - зазначив Садовий.

Йдеться, зокрема, про співпрацю у галузях бізнесу, охорони здоров’я, культури, освіти, туризму, інформаційних технологій та інновацій.

В міськраді зазначають, що напередодні 6 вересня Андрій Садовий та всесвітньовідомий японський архітектор Шігеру Бан провели спільну пресконференцію у Токіо, де розповіли азійським журналістам про хірургічний центр, який планують збудувати у Львові в межах екосистеми «Незламні».

Як відомо, Кобе – одне з найбільших міст Японії. Місто активно співпрацює з міжнародними науковими та дослідницькими організаціями, такими як Європейська комісія, ЮНЕСКО та інші.

1 березня 2022 року міська рада Кобе одноголосно прийняла резолюцію щодо засудження збройного вторгнення російської федерації в Україну.

Читайте також: Данське місто Орхус стало містом-побратимом Львова

У місті розташовані штаб-квартири великих підприємств, є низка дослідницьких інститутів, таких як Центр біології розвитку та медичної візуалізації RIKEN Institute Kobe та Інститут передових комп’ютерних наук (AICS, домівка суперкомп’ютера K), Національний інститут інформації та комунікаційних технологій (NICT) Advanced ICT Research Institute, Національний науково-дослідний інститут науки про Землю та запобігання катастрофам та Азіатський центр зменшення катастроф.

Як повідомляв Укрінформ, у травні Рейк’явік – столиця і найбільше місто Ісландії стало містом-партнером Львова. Обласний центр Львівщини має 23 міста-партнери у різних країнах.

Фото: city-adm.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-