Двоє військових на Хмельниччині викрали майно з частини і продавали через інтернет

Двоє військових на Хмельниччині викрали майно з частини і продавали через інтернет

Фото
Укрінформ
Працівники ДБР у Хмельницькій області викрили двох військових та трьох цивільних на продажі через одну з відомих інтернет-платформ викраденого з військової частини одягу та іншої військової амуніції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

«Зловмисники онлайн продавали термобілизну, військову форму, саперні лопатки, військові фляги, військове взуття тощо. На етикетках було вказано «Власність ЗСУ. Не для продажу», - ідеться у повідомленні.

За результатами проведення процесуальних заходів встановлено, що правопорушники розгорнули діяльність у Кам’янці-Подільському Хмельницької області.

До схеми були залучені щонайменше двоє військовослужбовців і троє цивільних осіб.

Військові викрадали майно, придбане коштом держави, та передавали цивільним учасникам схеми, які забезпечували продаж речей через інтернет-платформу.

Також зловмисники приймали й окремі замовлення від громадян та підшукували відповідне військове майно на продаж. Отримані гроші вони ділили між собою.

31 серпня правоохоронці провели 15 обшуків на складах військової частини, за місцем проживання осіб, причетних до вчинення злочину, та в місці зберігання викраденого майна.

Читайте також: ДБР розслідує авіакатастрофу двох гелікоптерів на Донеччині, в якій загинули шестеро військових

За результатами обшуків виявлені та вилучені банківські картки, засоби зв’язку, записи із «чорною бухгалтерією», тисячі одиниць військового спорядження.

Остаточна сума завданих державі збитків буде встановлена за результатами експертиз.

Тривають необхідні слідчі дії, встановлюються інші можливі учасники вказаної схеми, а також вивчається причетність керівництва військової частини до оборудок із товаром ЗСУ.

Попередня кваліфікація правопорушення: викрадення та привласнення військового майна, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 410 Кримінального кодексу України).

Читайте також: На складах у Києві були заблоковані 350 тонн гумдопомоги, частина продуктів зіпсувалася - поліція

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні у Дніпропетровській області викрили командира підрозділу військової частини, який викрав військового майна на 500 тис. грн і здав у ломбарди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-