На Київщині біля Ірпеня горить майже 8 гектарів торфу

На Київщині біля Ірпеня горить майже 8 гектарів торфу

Укрінформ
Біля Ірпеня Київської області горить майже 8 гектарів торфу, ліквідація пожежі займе приблизно 2-3 дні.

Як передає Укрінформ, про це Ірпінський міський голова Олександр Маркушин повідомляє у Телеграмі.

"На заплаві між селищем Михайлівка-Рубежівка та Ірпенем горить майже 8 гектарів торфу. Від заправки "КЛО" до перехрестя біля ЖК "Синергія". Ситуація дійсно серйозна", - зазначив Маркушин.

За його словами, на місці загоряння працюють представники всіх відповідальних підрозділів, чотири пожежні розрахунки, воду для гасіння підвозить "Ірпіньводоканал".

"Зараз ми викликали службу водних ресурсів, щоб відкрити шлюз та наповнити водою канали засохлої річки. На повну ліквідацію пожежі нам потрібно приблизно 2-3 дні. Також ми вже звернулися для отримання додаткової допомоги", - повідомив мер.

Він наголосив, що пожежа не загрожує інфраструктурі Ірпінської громади, проте жителям Михайлівки-Рубежівки, садового кооперативу та району поблизу ЖК “Синергія” радить тримати вікна закритими до повної ліквідації пожежі.

"За попередніми версіями причини виникнення вогню є умисний підпал або необережне поводження в відкритим вогнем. Тож я прошу всіх мешканців Ірпінської громади бути пильними та дотримуватися правил безпеки у поводженні з вогнем. Якщо ви помітили пожежу або задимлення - негайно телефонуйте за номером 101. Не розводьте багаття у недозволених місцях і завжди гасіть вогонь до кінця. Бо лише один недопалок, необачно кинутий на природі під ноги може призвести до екологічної катастрофи", - наголосив Маркушин.

Читайте також: Торгував гумдопомогою для мешканців Ірпеня: поліцейські викрили псевдоволонтера

Як повідомляв Укрінформ, житель Бучі, що на Київщині, виявив у своєму гаражі розтяжку. Чоловік не був удома з початку воєнного стану. Поліцейські на місці виявили розтяжку, затиснуту між двома пластиковими вішаками. Фахівці вилучили небезпечну знахідку.

Фото: ДСНС, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-