У Чернігові поховали авіаційного техніка, який загинув при падінні вертольотів на Донеччині

У Чернігові поховали авіаційного техніка, який загинув при падінні вертольотів на Донеччині

Відео
Укрінформ
У Чернігові попрощалися із загиблим при падінні вертольотів Мі-8 на Донеччині авіаційним техніком Євгеном Киселем.

Про це повідомляє місцевий телеканал Новий Чернігів, передає Укрінформ.

"В Чернігові попрощалися із Захисником України, капітаном Євгеном Киселем. Він був бортовим техніком вертольота Мі-8, одного з двох, які наприкінці серпня потрапили в авіакатастрофу в Донецькій області", - йдеться у повідомленні.

Відспівали льотчика у храмі Усіх святих Чернігівських. Провести Героя в останню путь прийшли родичі, побратими, друзі та громада Чернігова.

Євген Кисіль служив у 18-й Окремій бригаді армійської авіації. Мав хорошу освіту: навчався у Чернігівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою, а з 2005 року – у Харківському національному університеті повітряних сил.

Військова кар’єра Євгена розпочалася у 2011 році. Він служив авіаційним техніком у Борисполі та Полтаві, брав участь в АТО та місії ООН зі стабілізації у Демократичній республіці Конго.

Як повідомили представники 18-ї бригади, екіпаж Євгена та ще один гелікоптер Мі-8 розбилися 29-го серпня у Краматорському районі на Донеччині під час виконання бойового завдання. У льотчика залишилися дружина, донька та син.

Поховали Євгена Киселя на кладовищі Яцево.

Як повідомляв Укрінформ, 31 серпня впали два військові гелікоптери Мі-8. Загинули четверо пілотів і два авіатехніки.

Завершили свій бойовий шлях шестеро українських захисників: командир вертольота, полковник Віктор Опанасюк (1967 р.н.), командир ланки льотної ескадрильї, капітан Владислав Римар (1995 р.н.), штурман ланки, старший лейтенант Іван Яровий (2000 р.н.), льотчик-штурман, старший лейтенант Валентин Воробець (2000 р.н.), старший бортовий авіаційний технік, капітан Юрій Анісімов (1986 р.н.), старший бортовий авіатехнік, капітан Євген Кисіль (1988 р.н.).

Читайте також: У Харкові попрощалися з пілотом, загиблим при падінні вертольотів на Донеччині

ДБР попередньо кваліфікувало подію за ст. 416 Кримінального кодексу України (Порушення правил польотів або підготовки до них). Однак розглядаються й інші можливі причини катастрофи: технічна несправність, диверсія або ураження вертольотів ворогом.

1 вересня із загиблими екіпажами попрощалися у Полтаві, де базується їхня бригада. Капітана Анісімова поховали в Полтаві, 2 вересня - капітана Владислава Римара – у Ладижині на Вінниччині, Івана Ярового на Харківщині, а Валентина Воробця - на Хмельниччині. Інших загиблих проведуть в останню путь сьогодні, 2 вересня, в їхніх рідних населених пунктах. Усіх героїв поховають на місцевих Алеях Слави.

ФОТО: Чернігіввський ТЦК та СП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-