Експосадовиця «Донецької залізниці» отримала 8 років в’язниці - «зливала» росіянам дані про ЗСУ

Експосадовиця «Донецької залізниці» отримала 8 років в’язниці - «зливала» росіянам дані про ЗСУ

Укрінформ
До 8 років позбавлення волі засудили колишню посадовицю «Донецької залізниці», яка передавала російським загарбникам інформацію про Збройні сили України.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури ухвалено вирок жительці Покровського району за поширення інформації про розташування Збройних сил України в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України). Її засудили до 8 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що у березні 2022 року начальниця однієї зі станцій «Донецької залізниці» через Телеграм у своєму телефоні передавала відомості про розташування особового складу ЗСУ на території регіону.

Читайте також: У СБУ назвали кількість агентів спецслужб Росії, викритих з лютого 2022 року

«Усі деталі вона відправляла у формі текстових повідомлень знайомому представнику держави-агресора. Особливу увагу жінка приділяла деталізації місць зосередження техніки українських бійців», - ідеться у повідомленні.

На вирок суду жінка чекала під вартою. Попри беззаперечні докази, надані стороною обвинувачення, вона так і не визнала своєї провини в інкримінованому злочині.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Служба безпеки України затримала російського інформатора, який збирав для агресора розвідувальні дані про місця базування Сил оборони у прифронтових районах Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-