У Горлівці загарбники штрафуватимуть бюджетні установи, працівники яких не стають на військовий облік

У Горлівці загарбники штрафуватимуть бюджетні установи, працівники яких не стають на військовий облік

Укрінформ
Російські загарбники намагаються проводити примусову мобілізацію українських громадян на тимчасово окупованих територіях.

Про це розповів речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«На окупованих територіях російські загарбники намагаються всіма силами проводити примусову мобілізацію українських громадян до російської окупаційної армії. Відтак, наприклад, у тимчасово окупованій Горлівці місцева окупаційна псевдовлада повідомила представникам бюджетних установ, що до жовтня цього року всім чоловікам, які підлягають мобілізації, необхідно стати на військовий облік та мати відмітку про військовий облік у російському паспорті», - зазначив він.

Читайте також: На Луганщині росіяни поспішають із примусовою паспортизацією літніх людей - ОВА

Ковальов додав, що посіпаки гауляйтерів від окупаційної влади проводитимуть рейди з паспортного контролю, й у разі виявлення чоловіків без відмітки у паспорті, штрафуватимуть не громадян, а бюджетну установу, на 400 тис. російських рублів.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 31 серпня 2023-го ліквідували вже близько 263 020 російських загарбників, 610 з них – за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-