Деякі евакуйовані з прифронтових районів «примудряються» повертатися - Запорізька ОВА

Деякі евакуйовані з прифронтових районів «примудряються» повертатися - Запорізька ОВА

Укрінформ
На Запоріжжі, де через напружену безпекову ситуацію оголошена примусова евакуація дітей з прифронтових населених пунктів, деякі вивезені родини повертаються назад.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

"(Евакуація - ред.) - це робота кожного дня, за мету ми поставили за місяць вивезти всі родини. Але деяких вивезли - а вони якимось дивним чином повертаються. Є і такі факти і випадки", - зазначив очільник адміністрації.

При цьому російські війська продовжують щоденно обстрілювати територію області. За минулу добу, за словами Малашка, було завдано 106 ударів по 26 населених пунктах, наближених до лінії зіткнення. Унаслідок артилерійського обстрілу постраждали двоє чоловіків, 40 та 38 років, і 51-річна жінка. До поліції надійшли повідомлення про руйнування 22 житлових будинків.

Начальник ОВА також поінформував, що за час повномасштабної війни до області переїхало 224 тис. ВПО, виїхало за її межі близько 270 тис. жителів.

Читайте також: «Білі янголи» евакуювали з найгарячіших точок Донеччини понад 500 дітей

Як повідомляв Укрінформ, примусовій евакуації підлягають родини з дітьми з п’яти населених пунктів Запорізької області: йдеться про місто Гуляйполе, селище міського типу Степногірськ, а також села Преображенка, Єгорівка, Новопавлівка. Під евакуацію потрапляють 54 дитини та 67 супроводжуючих - членів сімей, тобто загалом 121 людина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-