Росіяни не змогли організувати мобілізацію на ТОТ через тихий спротив людей - Соболевський

Росіяни не змогли організувати мобілізацію на ТОТ через тихий спротив людей - Соболевський

Укрінформ
На ТОТ Херсонщини окупанти не змогли організувати мобілізацію через тихий спротив населення примусовій паспортизації РФ та тому, що росіяни знають справжній настрій мешканців цих територій.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Укрінформу розповів перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

«Юридично окупанти не можуть проводити мобілізацію, якщо людина не отримала паспорт РФ, чому ми і казали від початку, що цей паспорт становить значну загрозу, передусім для чоловіків призовного віку», - зазначив Соболевський.

На його думку, поки що немає масової мобілізації, бо росіяни відчувають справжній настрій людей, вони бояться херсонцям давати зброю. Також на ТОТ через тихий спротив населення був дуже низьким рівень російської паспортизації.

За інформацією Соболевського, є випадки, коли мешканці Херсонщини за російськими паспортами виїхали на територію РФ, і там вони отримали повістки, є ризики, що ці люди потраплять у ворожу армію.

Також він розповів, що окупанти та колаборанти так і не змогли зробити боєздатним «добровольчий батальйон імені Маргелова» - це бутафорський підрозділ, не укомплектований, який тримають заради «картинки».

Читайте також: Юрій Соболевський, перший заступник голови Херсонської облради

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-