У Кропивницькому встановили «Дзвони пам'яті» для вшанування загиблих воїнів

У Кропивницькому встановили «Дзвони пам'яті» для вшанування загиблих воїнів

Фото
Укрінформ
У Кропивницькому на площі Героїв Майдану встановили інсталяцію з відстріляних снарядів – "Дзвони пам'яті". Щоранку у хвилину мовчання битимуть у дзвони для вшанування пам'яті загиблих воїнів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, дзвони встановили перед меморіалом пам’яті Героїв Небесної Сотні. На інсталяцію пов'язали стрічки з іменами загиблих у російсько-українській війні бійців.

Як повідомили у Кіровоградській ОВА, у Кропивницькому щодня всеукраїнська хвилина мовчання о 9:00 проходитиме на площі Героїв Майдану під звучання Дзвонів памʼяті на знак шани полеглим українцям.

У Кропивницькому встановили "Дзвони пам'яті" для вшанування загиблих воїнів / Фото: Мирослава Липа, Укрінформ

Дзвони створили волонтери спільноти Krop:Hub, а металеві арки – за ескізами військовослужбовця 41-ї бригади Василя Дегтяра. Управління комунікацій з громадськістю та інформаційної діяльності обласної військової адміністрації спільно з Кропивницьким батальйоном Національної гвардії України розробило ритуал вшанування полеглих українців в російсько-українській війні.

Читайте також: У Генштабі в День пам’яті захисників і захисниць закликали згадати кожного загиблого за Україну

Подібну інсталяцію встановили на Алеї слави меморіального комплексу «Фортечні вали» міста Кропивницький.

Як повідомляв Укрінформ, ковалі Юрій та Олег Гребенюки зі Знам'янки Кіровоградської області створили пересувну інсталяцію з уламків боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-