На Київщині облрада ухвалила програму посилення підтримки військових

На Київщині облрада ухвалила програму посилення підтримки військових

Фото
Укрінформ
Київська обласна рада ухвалила цільову програму оперативного і сталого забезпечення військових формувань, які діють на території регіону.

Про це Київська обласна військова адміністрація повідомила в Телеграмі з посиланням на свого очільника Руслана Кравченка, передає Укрінформ.

"Київська ОВА розробила обласну цільову програму оперативного та сталого забезпечення формувань, що забезпечують обороноздатність держави на території Київщини. Діятиме вона впродовж 2023-2025 років. На позачерговій двадцятій сесії Київської обласної ради VIII скликання її було підтримано", – ідеться у повідомленні.

Читайте також: У Кропивницькому на підтримку військових спрямували ₴70 мільйонів

Як нагадали в ОВА, податок на доходи фізичних осіб із зарплат військовослужбовців надходить від військових формувань до бюджету відповідної громади Київської області, яка є місцем постійної дислокації, а також до обласного та державного бюджетів.

Згідно з даними обладміністрації, за час повномасштабного вторгнення російських військ в Україну ці надходження зросли. В області реєструється більше формувань.

"Відповідно має збільшитись і можливість допомагати нашим захисникам. Нова програма передбачає акумулювання цих коштів. Фінансування відбуватиметься шляхом обласного та місцевого бюджетів", – пояснили в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, Черкаська міська рада додатково спрямувала близько 95 млн гривень на підтримку обороноздатності країни та соціальну підтримку захисників і їхніх родин.

Фото: КОВА, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-