На Луганщині ворог намагається штурмувати південніше Сватового, але безуспішно - ОВА

На Луганщині ворог намагається штурмувати південніше Сватового, але безуспішно - ОВА

Укрінформ
На Луганщині російські загарбники намагаються штурмувати південніше Сватового, але відходять зі значними втратами.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

“Намагаючись досягти успіху, ворог у ці дні штурмує південніше Сватового, а саме в районі Новоєгорівки. Відходить зі значними втратами і організовує чергову спробу навали”, – повідомив начальник ОВА Артем Лисогор.

За його словами, посилено застосовують росіяни там авіацію. Удари з неба були зафіксовані неподалік – поблизу Надії. Ще одним осередком стало Твердохлібове.

Невське та Білогорівку загарбники обстріляли з мінометів артилерії різних калібрів та типів.

Попри відсутність електрики й інтернету росіяни запровадили з 1 вересня навчання в очно-заочній формі із застосуванням дистанційних технологій. Це, зокрема відбуватиметься на Кремінщині, Сватівщині, а також в Лисичанську, Сєвєродонецьку, Рубіжному.

У більшості населення цих громад досі відсутнє електропостачання, відключено мобільний зв’язок, немає доступу до інтернету. Втім, росіяни оголошують дистанційний процес щоденного навчання, ідеться у повідомленні.

Читайте також: На Луганщині росіяни поспішають із примусовою паспортизацією літніх людей - ОВА

"Минулого року діти просто раз на тиждень приходили до школи, на подвір’ї здавали виконані завдання і отримували нові. Без жодного уроку у будь-якій формі", - нагадали в ОВА.

Жителі Старобільська скаржаться на нестачу банківської інфраструктури. Запровадженої росіянами не вистачає навіть на місцеве населення, наголосили в обладміністрації.

Водночас ближче до лінії фронту ситуація з цього питання ще гірша. "Тому звідти люди й приїжджають в міста, де обстановка спокійніша, і влаштовують там довжелезні черги. Тож гроші та інші послуги важко отримати і старобільчанам, і вимушеним гостям міста", - підкреслили в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, загарбники продовжують вивозити українських дітей на територію Росії.

Фото ілюстративне Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-