На Херсонщині горів захоплений росіянами заповідник «Асканія-Нова»

На Херсонщині горів захоплений росіянами заповідник «Асканія-Нова»

Укрінформ
Через дії окупантів згоріло близько 300 га заповідного степу у «Асканії-Новій» на захопленій росіянами території Херсонщини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

«Через дії окупантів згоріло близько 300 га заповідного степу у «Асканії-Новій». Слідом за Джарилгачем російські загарбники нищать природу біосферного заповідника «Асканія-Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейна», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 22 серпня сталася пожежа на ділянці «Великий Чапельський під». Ця територія занесена до міжнародного списку Рамсарської конвенції про охорону водно-болотних угідь. Вона є домівкою для багатьох рідкісних та зникаючих рослин і тварин.

Підкреслюється, що російським окупантам байдуже до унікальних природних комплексів, відомих в усьому світі. Вони нехтують правилами пожежної безпеки на заповідному об'єкті та свідомо знищують природу.

Як зазначається, після деокупації території обов'язково будуть підраховані усі збитки, завдані Росією унікальній природі, щоб притягнути агресора до відповідальності.

Читайте також: Загарбники знищили всю рослинність на острові Джарилгач - експерт

Як повідомлялося, наприкінці березня 2023 року окупаційна влада встановила повний контроль над біосферним заповідником «Асканія-Нова». Подальше збереження природоохоронної, науково-дослідної установи міжнародного значення не може бути забезпечене українською адміністрацією та знаходиться під безпосередньою загрозою.

ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-