На найвищому флагштоці Львівщини підняли двадцятип’ятиметровий прапор України

На найвищому флагштоці Львівщини підняли двадцятип’ятиметровий прапор України

Фото
Укрінформ
Біля Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на найвищому флагштоці Львівщини урочисто підняли Державний Прапор та презентували бойові стяги військових бригад області.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відзначення Дня Державного Прапора України біля Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочалося хвилиною мовчання в пам'ять про всіх, хто віддав своє життя у боротьбі за свободу і незалежність України.

На найвищому флагштоці Львівщини підняли двадцятип’ятиметровий прапор України Фото: Анастасія Смольєнко

Опісля на найвищому флагштоці Львівської області (50 м) військові урочисто підняли двадцятип’ятиметровий прапор України, а всі присутні - керівництво області та міста, військовослужбовці, громадськість, виконали Гімн України.

Читайте також: У Криму активісти встановили український прапор на горі Шаан-Кая

«Під синьо-жовтим прапором Збройні сили України виборюють кожен клаптик нашої землі та виганяють окупантів, наші дипломати на міжнародному рівні доводять нашу незламність усьому світові. Громадяни на тимчасово окупованих територіях ховають прапор під землею, щоб потім з гордістю зустріти з ним наших військових. Це більше ніж просто прапор, це наша історія, наша боротьба, наша гордість», – сказав під час урочистостей начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Потім військові частини Львівщини презентували свої Бойові прапори. Зокрема у нововведенні з відзначення Дня Прапора взяли участь: 80-та окрема десантно-штурмова бригада, 24-та окрема механізована бригади ім. короля Данила, 45-та окрема артилерійська бригада, 63-тя окрема механізована бригада, 12-та окрема бригада армійської авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка, 16-та окрема бригада армійської авіації «Броди» та 103-тя та 125-та бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.

Читайте також: Біля стін Верховної Ради підняли прапор України

Як повідомляв Укрінформ, свято встановлене «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України» згідно з указом Президента від 23 серпня 2004 року. У 2009 році було внесено зміни до цього указу й засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-