Мер Миколаєва пояснив, чому найближчим часом у місті не варто чекати питної води

Мер Миколаєва пояснив, чому найближчим часом у місті не варто чекати питної води

Укрінформ
Найближчим часом у кранах мешканців Миколаєва питної води не буде через проблеми з водозабезпеченням у Кривому Розі після підриву Каховської дамби.

Про це в інтерв’ю кореспонденту Укрінформу сказав міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

«Кілька тижнів тому я дійсно казав, що незабаром у кранах миколаївців буде питна вода. Тоді була така надія, але зараз ситуація ускладнилася. Тому поки це неможливо. Ми ж змінили місце водозабору і тепер пов’язані з водоймами Дніпропетровщини. А в Кривому Розі великі проблеми з водою після підриву Каховської ГЕС», - сказав Сєнкевич.

Читайте також: На Миколаївщині з початку року відремонтували 244 кілометри доріг та 20 мостів

За його словами, нещодавно стало відомо: щоб заповнити водойму у Кривому Розі, треба спустити воду з тамтешніх гірничозбагачувальних комбінатів (ГЗК) в Інгулець. А оскільки Миколаїв використовує воду, яка подається через зрошувальні системи, пов’язані з Інгульцем, то рівень солей у нас знову збільшиться в кілька разів.

Мер також наголосив, що брати воду у тому місці річки Дніпро, де знаходиться насосна станція Миколаєва, наразі неможливо через те, що росіяни обстрілюють його з мінометів.

Детальніше про ситуацію з водопостачанням читайте в інтерв'ю з Олександром Сєнкевичем, яке незабаром вийде на сайті Укрінформу.

Читайте також: Миколаївщина святкуватиме День Незалежності онлайн

Раніше повідомлялося, що найближчого місяця у Миколаєві відновлять подачу питної води.

З травня минулого року у кранах миколаївців тече технічна солона вода.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-