У Львові облили мастилом та намагалися спалити скульптуру «Впевнена»

У Львові облили мастилом та намагалися спалити скульптуру «Впевнена»

Фото, відео
Укрінформ
Уночі проти 23 серпня невідомі пошкодили скульптуру Василя Корчового «Впевнена», яку тимчасово встановлено в Стрийському парку як частину «Скульптурного маршруту» і яка викликала жваві обговорення в соцмережах та медіа.

Про це у Фейсбуці повідомив куратор проєкту, засновник Артцентру «Я Галерея» Павло Гудімов, передає Укрінформ.

«Скульптуру облили переробленим мастилом і спробували підпалити. … В такий спосіб цей акт вандалізму покликаний очорнити мешканців міста та продемонструвати неприйняття сучасного мистецтва в публічному просторі. Але я, як куратор Тижня скульптури, схиляюсь до того, що цей акт вандалізму відбувся на замовлення», - написав Гудімов.

Він також зазначив, що зі свого боку приносить вибачення власнику скульптури Юрію Сташківу, який є засновником Канівського скульптурного симпозіуму і який люб’язно надав твір для експонування та фінансово підтримав перевезення і встановлення скульптур, а також автору - Василю Корчовому.

У Львові облили мастилом та намагалися спалити скульптуру «Впевнена» / Фото: Анастасія Смольєнко. Укрінформ

«Особи які вдіяли таке, мають бути знайдені та притягнені до відповідальності. Львів і Україна ніколи не будуть середньовічною провінцією, незважаючи на такі старання. Чекаю на розмову зі слідчим», - додав Гудімов.

Читайте також: У Гуляйполі оновили вишиванку Нестору Махну та встановили прапори України та міста

Як повідомили у Львівській міській раді, охоронець Стрийського парку помітив скупчення людей перед скульптурою близько 23:00 та одразу викликав поліцію. Правоохоронці перевіряють камери спостереження, щоб встановити обставини та осіб, що скоїли правопорушення.

Відео: Укрінформ

18 серпня у Стрийському парку встановили колекцію сучасної скульптури, яка формує новий «Скульптурний маршрут». Ще під час встановлення деякі з представлених творів викликали резонанс і широке обговорення серед львів’ян, зокрема робота Василя Корчового «Впевнена» (2021 рік). Проєкт буде доступним для всіх до листопада 2024 року.

Фото: Львівська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-