На Вінниччині співробітника військкомату впіймали на хабарі

На Вінниччині співробітника військкомату впіймали на хабарі

Фото, відео
Укрінформ
У Вінницькій області командира відділення територіального центру комплектування та соціальної підтримки викрили на хабарництві.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру командиру відділення одного з відділів Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, головний сержант за 2 тис. доларів передав військовозобов'язаним 70 офіційних, але не заповнених бланків повісток з наявними на них підписом військового комісара та гербовою печаткою.

Він роз'яснив їм порядок заповнення цих документів і незаконного використання на території Вінницької області, у тому числі на блокпостах. При цьому посадовець підтвердив можливість таким чином ухилитись від проходження військової служби за мобілізацією.

«Протиправні дії сержанта, у разі використання незаповнених бланків повісток, надали б можливість близько 70 військовозобов'язаним підтвердити нібито отримання викликів до ТЦК та СП і ухилитися від проходження військової служби за мобілізацією», - зауважили в ОГП.

Правоохоронці затримали посадовця після одержання хабаря. Підозрюваному обрали запобіжний захід.

Читайте також: Голові столичної ВЛК повідомили про підозру - видавав фіктивні довідки про непридатність

Як повідомляв Укрінформ, начальнику одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Києва і т.в.о. голови ВЛК повідомили про підозру у службовому підробленні та сприянні у незаконному переправленні осіб через кордон України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-