Вілкул анонсував безперебійне водопостачання Кривого Рогу у вересні

Вілкул анонсував безперебійне водопостачання Кривого Рогу у вересні

Укрінформ
У вересні, коли буде побудовано ще один водогін, водопостачання Кривого Рогу буде здійснюватися без обмежень.

Про це в Телеграмі заявив, голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Укрінформ.

"У нас є всі шанси і можливості, що у другій половині вересня водопостачання Кривого Рогу буде без графіків, стабілізовано", - сказав він.

Читайте також: Швеція готова допомогти Україні з постачанням насосного обладнання - Зеленський

Сьогодні, 21 серпня, було запущено першу нитку водогону "Інгулець-Південне". Цей проєкт реалізується за дорученням Президента, гроші на нього виділив Кабмін, замовником робіт є "Агентство з питань відновлення".

"Це перший водогін, ще попереду три нитки, які треба зробити восени. Перший водогін - це десь 30% від потреб. Інші 70% - вже перериваються тими двома водогонами, які ми побудували з КРЕСівського водосховища. Ще десь 10 діб буде наповнення труби та каналу", - пояснив Вілкул.

За інформацією голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука, поки тривало будівництво цієї нитки були побудовані тимчасові водогони з Інгульця та Кресівського водосховища. На це було виділено субвенцію місту з обласного бюджету на суму 100 млн грн.

Читайте також: Кривий Ріг: у водосховище Південне почала надходити вода

Раніше повідомлялось, у Криворізькому районі наразі реалізується чотири проєкти з відновлення водопостачання. Вони фінансуються коштом державного, обласного бюджетів, а також допомагають промислові підприємства.

Фото: Олександр Вілкул, ТГ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-