Енергосистема Львівщини готова до зими — Галущенко

Енергосистема Львівщини готова до зими — Галущенко

Укрінформ
Енергосистема Львівщини повністю готова до зими як з точки зору генерації, так і з точки зору передачі електроенергії.

Про це повідомив на брифінгу міністр енергетики України Герман Галущенко, який сьогодні перебуває з робочим візитом у Львівській області, передає Укрінформ.

“Ми не плануємо ніяких відключень електроенергії, якщо не буде якихось дуже серйозних пошкоджень внаслідок російських ударів. Якщо не буде критичних влучань, то енергосистема України, зокрема і Львівщини, повністю готова до проходження наступної зими як з точки зору генерації, так і з точки зору передачі електроенергії”, - поінформував Галущенко.

Він зазначив, якщо і будуть відключення світла, це матиме тимчасовий характер і лише внаслідок атак на нашу енергосистему.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький зауважив, що хоча Львівщина є однією з областей, які найбільше постраждали минулої осені та зими через ворожі атаки по енергетичній інфраструктурі, область готова до нового опалювального сезону і забезпечена необхідними ресурсами для цього.

“Ми маємо зробити все, щоб відновити підстанції та забезпечити людей електроенергією, теплом і водою під час зими. Завдання вкрай важке, тому що ворог і надалі буде бити по підстанціях, але зробимо все від нас залежне, щоб цей опалювальний сезон пройшов без проблем”, - наголосив Козицький.

Читайте також: Данілов – про опалювальний сезон: Покладаємося на захист ППО та досвід енергетиків

За участю міністра енергетики та начальника ОВА була проведена нарада, на якій були присутні також представники місцевої влади та керівництво ключових енергетичних підприємств області.

На нараді наголошувалося, що станом на зараз школи, заклади професійної та професійно-технічної освіти, лікарні на 95% забезпечені генераторами.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні потребують модернізації всі комунікації, що лишилися у спадок від СРСР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-