На благодійній виставці автомобілів «Ретро по-вінницьки» збирають мільйон на безпілотник

На благодійній виставці автомобілів «Ретро по-вінницьки» збирають мільйон на безпілотник

Фото
Укрінформ
У Вінниці відкрили благодійну виставку автомобілів «Ретро по-вінницьки», на якій збирають мільйон гривень на потужний безпілотник для Сил спеціальних операцій.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«У вінницькому Центральному міському парку ім. Леонтовича 18 серпня відкрили благодійну виставку автомобілів. Основу її склали експонати колишнього музею ретротехніки на вул. Соборній, а розмістили її поруч зі стадіоном та зоною атракціонів, за «Льодовим клубом», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виставку облаштували у форматі ретрогаража, де розміщені раритетні автомобілі, мотоцикли і велосипеди. На експонати можна не тільки дивитися, а й посидіти у салоні чи спробувати «покермувати».

Читайте також: На фронт відправили понад 270 ударних дронів Vampire

В експозиції представлені унікальний пожежний і санітарний автомобілі, мотоцикли часів Другої світової війни, «Запорожці» і «Волги» різних років випуску та багато іншого. А ще в контексті нинішньої боротьби України тут представлені повномасштабні і зменшені копії військової техніки та раритети американського автопрому.

Потрапити на виставку, яка ще перебуває в процесі формування, можна за пожертву на підтримку ЗСУ. В такий спосіб організатори разом із благодійним фондом «Подільська громада» збирають на потужний безпілотник VTOL FreeUA для підрозділу Сил спеціальних операцій, який виконує бойові завдання зі знищення живої сили та ворожої техніки на передовій. Усього планується зібрати мільйон гривень.

Відвідати виставку можна буде щодня з 11:00 до 20:00.

Цей проєкт реалізується Офісом туризму Вінниці, Дирекцією парків та дозвілля територіальної громади та ГО «Вінницький музей моделей транспорту, ретротехніки, колекцій і мініатюр».

У Вінниці відкрили благодійну виставку автомобілів «Ретро по-вінницьки», де збирають мільйон на безпілотник для ССО / Фото: Олександр Лапін, Укрінформ

Виставка "Ретро по-вінницьки» відкрилась у межах проведення першого історичного «Ралі Поділля 2023» (Rallye Podillia). Це перший етап започаткованого у 2023 році та приуроченого до Дня Незалежності України змагання ветеранів Автомобільної федерації України «Rallye Ukraine Historique» за моделлю історичного ралі Монте-Карло.

За регламентом, учасники мали виконати завдання відповідно до отриманих маршрутних карт. А сам маршрут пролягає ділянками Подільського шляху святого Якова (Camino Podolico). Сьогодні, за результатами змагань, переможців нагородили у трьох номінаціях: найкращий екіпаж, найкращий автомобіль та найкращий водій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-