«Годуємо країну»: у Миколаєві роздадуть понад 1 300 порцій кримськотатарського плову

«Годуємо країну»: у Миколаєві роздадуть понад 1 300 порцій кримськотатарського плову

Укрінформ
Понад 1 300 порцій справжнього плову, приготованого за кримськотатарським рецептом, роздадуть у Миколаєві організатори благодійної ініціативи «Годуємо країну». Продукти вже закупили, а страву готуватимуть безпосередньо перед її роздачею.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив голова проєкту «Годуємо країну», представник Духовного управління мусульман Криму Тейфук Ружді.

«Наші спонсори з Туреччини подарували нам велику 20-тонну фуру, яка всередині обладнана кухнею і всім необхідним для приготування їжі. Ми їздимо містами України, які найбільше постраждали від російської агресії, і допомагаємо людям у міру можливості, даруємо їм своє тепло і любов. У неділю будемо в Миколаєві, це місто – серце півдня, зазнало значних обстрілів та руйнувань. Ми хочемо підтримати миколаївців, які проявили стійкість та мужність і навіть захистили Одесу», - сказав Ружді.

За його словами, вони – а це група з семи людей - приготують 1300 порцій справжнього кримськотатарського плову та салат з овочів. Частуватимуть усіх бажаючих безкоштовно.

На запитання, чому вони це роблять і чи не бояться їздити у прифронтові міста, співрозмовник відповів, що таким чином хочуть бути корисними.

«Ми люди віруючі. І якщо Всевишній визначить нам загинути, то це може статися у будь-якому місці і не обов’язково від обстрілів. А сидіти і нічого не робити у такий важкий для країни час ми не можемо, адже так багато людей потребують підтримки. У Херсоні, коли ми готували їжу, був «приліт» за 30 метрів від нас. Але ми живі, все обійшлося», - сказав представник Духовного управління мусульман Криму.

Читайте також: Кременецькі гречані вареники поповнили перелік нематеріальної культурної спадщини

Він також запросив миколаївців у неділю, 20 серпня, скуштувати смачний кримськотатарський плов. Мобільна кухня працюватиме на перехресті вулиць Соборної та Адміральської (Соборна площа).

Організаторами акції виступили Духовне управління мусульман Криму та «Фонд Національного Добробуту Криму», за підтримки Меджлісу кримськотатарського народу та міської влади Миколаєва.

Фото з сайту mkrada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-