На вихідні в Україні прогнозують спеку до 36°, подекуди дощі та грози

На вихідні в Україні прогнозують спеку до 36°, подекуди дощі та грози

Укрінформ
Погода на вихідних 19-20 серпня у всіх регіонах країни буде дуже спекотною та переважно сонячною. Короткочасні дощі пройдуть лише у західних, деяких центральних і північних областях.

Про це Укрінформу повідомили у Sinoptik.ua.

За даними синоптиків, у суботу на півдні та південному сході країни температура вдень сягатиме +35 °С, на сході, півночі та в центрі – +31…+33 °С. На заході буде трохи прохолодніше – +27…+29 °С, пройдуть короткочасні дощі з грозами.

У неділю погода не зміниться. У Львові та на заході країни повітря прогріється до +27…+29 °С, на півночі та в центрі – до +30…+33 °С. Найспекотніше буде на півдні, сході та південному сході – до +34…+36 °С. Короткочасні дощі з грозами пройдуть у всіх західних та північних областях.

Новий тиждень також розпочнеться з виснажливої спеки. На сході, півдні та в центрі у понеділок очікується до +33…+35 °С, на півночі – +29…+31 °С, у західних областях – до +27…+29 °С. У більшості регіонів погода на початку тижня буде ясною, невеликі дощі можливі лише у центральних та північних областях.

Читайте також: У Туреччині зафіксували рекордну спеку – майже 50°

Синоптики також попереджають, що жителям Київської, Житомирської, Вінницької, Кіровоградської, Одеської, Черкаської, Чернігівської, Харківської, Донецької всіх західних областей та Криму 19-20 серпня варто бути уважними у поводженні з вогнем на природі. У цих регіонах очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-