На Луганщині росіяни вимагають паспортизувати всіх підлітків віком від 14 до 18 років

На Луганщині росіяни вимагають паспортизувати всіх підлітків віком від 14 до 18 років

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях Луганської області російські загарбники поставили завдання до 1 жовтня паспортизувати всіх підлітків віком від 14 до 18 років.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

Дітям пропонують за отримання паспорта РФ безкоштовний відпочинок та погрожують недопущенням до навчання, батькам – припиненням соціальних виплат.

У так звану “ЛНР” вже прибули спостерігачі з Москви, які перевіряють виконання примусових заходів, зазначили в ОВА.

До кожної адміністративно-територіальної одиниці направлена комісія, яка шукає підлітків без паспорта. Здійснюється обхід будинків, заявили в обладміністрації.

"На Новопсковщині окупанти влаштували шантаж населення, яке не в змозі своєчасно сплатити за комунальні послуги. Зокрема почали відключати від електропостачання за борг лише у 200 кВт⋅год", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Загарбники пускають до Луганська без паспортів Росії тільки у крайніх випадках - голова ОВА

Стосується це навіть пенсіонерів та малозабезпечених при затримці у виплаті пенсій та інших соціальних виплат, а за повторне підключення абонент повинен сплати понад дві тисячі рублів, повідомили в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни організували мобільні "паспортні столи" у тимчасово захоплених містах та селах Луганщини, жителі яких неохоче отримують російські документи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-