Компанія з Литви надала сонячні панелі для встановлення електростанції на будинку у Львові

Компанія з Литви надала сонячні панелі для встановлення електростанції на будинку у Львові

Фото
Укрінформ
У житловому будинку на вул. Торфяній, 25а – ОСББ «Паркові Вежі», завдяки допомозі литовської компанії Global Bod Group, облаштували сонячну електростанцію.

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«Усе почалося минулого року з придбання блоку безперебійного живлення для роботи інтернет-провайдерів, коли почалися блекаути. І так, крок за кроком, ми дійшли до облаштування автономної сонячної електростанції. Встановити сонячні панелі на даху нашого будинку і облаштувати автономну сонячну електростанцію нам допоміг відділ супроводу ОСББ Львівської міської ради, який сконтактував нас із компанією Global Bod Group з Литви, які безкоштовно надали нам сонячні панелі», – розповів голова ОСББ «Паркові Вежі» Олег Панчишин.

Читайте також: В Італії створили робота, який чистить сонячні батареї без води чи газу

Компанія Global Bod Group безкоштовно надала ОСББ «Паркові Вежі» 36 сонячних панелей. Вартість однієї панелі 10 тис. грн.

Компанія з Литви надала сонячні панелі для встановлення електростанції на будинку у Львові / Фото: Анастасія Смольєнко. Укрінформ

Наразі у світловий день потужність станції забезпечує електрику на сходовій клітці та у підвалі, відеоспостереження, електрозамки тощо, але крім ліфтів. Та, як наголошує голова ОСББ, робота над збільшенням потужності станції триватиме.

«На сьогодні ми аналізуємо можливості збільшення генерації електрики для організації безперебійного функціонування інфраструктури будинку під час блекаутів та можливих відключень електроенергії внаслідок російської агресії. Для цього плануємо знайти шляхи збільшення ємності акумуляторних батарей, встановити трифазний інвертор до 15-20 кВт, збільшити напругу та потужність сонячного поля», – пояснив начальник відділу супроводу ОСББ Львівської міської ради Сергій Солтис.

Читайте також: Японія планує збирати енергію в космосі та відправляти її на Землю

Напередодні на екскурсію в межах заходів Майстерні міста 2023, щоб оглянути станцію, прийшло близько пів сотні осіб.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові з 14 до 20 серпня проходить Майстерня міста 2023. Її основними темами є інтеграція внутрішньо переміщених осіб та налагодження зв’язків з громадами міської агломерації. Програма Майстерні міста насичена як екскурсіями, воркшопами, лекціями, відкритими обговореннями, так і творенням твердих результатів – змін та покращення громадських просторів у місті власними руками спільно з мешканцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-