На Запоріжжі ліквідували міжнародний канал контрабанди екстазі

На Запоріжжі ліквідували міжнародний канал контрабанди екстазі

Фото
Укрінформ
У Запорізькій області викрили наркоторговців, які завозили в Україну екстазі під виглядом солодощів, а також виготовляли щомісяця до 5 кг метамфетаміну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

СБУ затримала організатора і чотирьох активних учасників злочинного угруповання, яке налагодило оптові поставки екстазі з однієї із європейських країн для продажу в Україні.

За наявними даними, за декілька місяців наркоділки заробили майже 30 млн грн.

Для контрабанди наркотиків іноземні спільники фігурантів ховали товар серед побутових речей та солодощів, які відправляли в Україну через поштові сервіси та перевізників.

Наркотики збували у різних регіонах України, використовуючи розгалужену мережу кур’єрів.

Крім того, наркоділки виготовляли у «промислових обсягах» метамфетамін, для чого облаштували лабораторію в гаражі одного з учасників угруповання.

За даними слідства, за місяць зловмисники виробляли до 5 кг психотропу. Готовий товар вони виставляли на продаж через спеціалізовані інтернет-платформи.

Читайте також: У Києві затримали шістьох наркодилерів

У результаті 14 обшуків за місцями виготовлення, зберігання і збуту наркотиків, а також у помешканнях та автомобілях фігурантів вилучено 200 розфасованих зіп-пакетів з метамфетаміном; 250 пігулок екстазі; обладнання для їх синтезу; понад 100 літрів прекурсорів, банківські картки, чорнові записи з даними про наркотрафік та замовників, а також комп’ютерну техніку із доказами листування з постачальниками; велику суму готівки, одержану злочинним шляхом; зброю, зокрема чотири пістолети з набоями і 19 бойових гранат Ф-1 та РГД-5.

Затриманим повідомили про підозру за ст. 305 КК (Контрабанда наркотичних засобів) та ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або аналогів).

Читайте також: У наркодилера з Київщини вилучили кокаїну на $500 тисяч

Чотирьом зловмисникам обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, ще одному - домашній арешт. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до наркоугруповання. Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові засудили чотирьох іноземців за контрабанду понад тонни героїну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-