На Херсонщині знешкодили російську ракету «Точка-У», яка не здетонувала

На Херсонщині знешкодили російську ракету «Точка-У», яка не здетонувала

Фото, відео
Укрінформ
У Херсонській області неподалік населеного пункту та важливих ліній комунікацій вибухотехніки знешкодили російську ракету «Точка-У», яка не здетонувала.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє поліція Херсонської області.

«Виявили нерозірвану російську ракету в полі неподалік одного з населених пунктів Чорнобаївської територіальної громади. Вибухотехніки встановили, що вона не здетонувала, а бойова частина залишилася неушкодженою», - йдеться у повідомленні.

Начальник вибухотехнічного відділу поліції Херсонської області Володимир Перепелиця розповів, що це ракета радянського зразка «Точка-У» з бойовою частиною у вигляді модифікованої авіаційної бомби. З урахуванням кута, під яким вона увійшла в землю, встановили, що пуск відбувся з тимчасово окупованих територій.

Вибухова хвиля від підриву цієї ракети мала бути дуже сильною. Ситуацію ускладнювала близькість важливих ліній комунікацій. Тому було прийняте рішення перевезти смертоносну знахідку для знищення в безпечніше місце.

Бойову частину закопали у котлован, аби ґрунт узяв на себе основну детонацію, а уламки не розліталися далеко. У результаті завдяки спільній злагодженій роботі вибухотехніків поліції Херсонщини та їхніх колег зі зведеного загону Управління вибухотехнічної служби Національної поліції за сприяння місцевої влади ракету успішно знешкодили максимально безпечно.

Читайте також: У Запоріжжі піротехніки знищили бойову частину та залишки ракети від С-300

Як повідомляє Херсонська ОВА, загалом на деокупованій Херсонщині сапери обстежили 69 393,5 гектара, з них 59 173,4 га – землі сільськогосподарського призначення. На цих територіях виявлено та знешкоджено понад 91,3 тис. вибухонебезпечних предметів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-