Донецька ОВА напрацювала кроки з повернення української влади на території області після деокупації

Донецька ОВА напрацювала кроки з повернення української влади на території області після деокупації

Укрінформ
Донецька обласна військова адміністрація напрацювала 324 практичні кроки з повернення української влади на території після їх звільнення від російських окупантів.

Про це йшлося на засіданні Координаційної ради з питань стабілізації ситуації на деокупованих територіях Донецької області, передає Укрінформ з посиланням на сайт ОВА.

«324 практичні кроки з повернення української влади на території, які з 2014 року перебувають під російською окупацією, напрацювали робочі групи Донецької обласної військової адміністрації… Усі пропозиції будуть передані на розгляд Міністерства з питань реінтеграції окупованих територій та керівництву держави», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Херсонщині стартував перший після деокупації кінофестиваль

Зазначається, що робота велася за десятьма напрямками - від безпеки, розмінування, відновлення систем живлення та життєдіяльності та інформаційного впливу до розвитку економіки.

Начальник Донецької ОВА Павло Кириленко пояснив, що усі напрацювання ґрунтуються на практичному досвіді з деокупації Лиманського району та Святогір'я, а також фаховому прогнозуванні ситуації.

«По кожному напряму ми провели приблизні фінансові та часові розрахунки, необхідні для впровадження запропонованих заходів. Звичайно, напрацьований нами загальний план першочергових дій ще буде доповнюватися з урахуванням зміни оперативної обстановки. Але міцний фундамент великої роботи з повернення України на наші, загарбані Росією землі, у нас вже є», - запевнив очільник області.

Читайте також: У Раді з'явився законопроєкт про визнання результатів навчання жителів окупованих територій

В Донецькій області з 2014 року російськими загарбниками були окуповані населені пункти: Вуглегірськ (Бахмутський район); Бунге, Горлівка, Дебальцеве, Єнакієве, Жданівка, Сніжне, Хрестівка, Чистякове, Шахтарськ (Горлівський район); Амвросіївка, Донецьк, Зугрес, Іловайськ, Макіївка, Моспине, Харцизьк, Ясинувата (Донецький район) та Бойківське, Докучаєвськ, Кальміуське, Новоазовськ, Оленівка (Кальміуський район).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-