У Маріуполі загарбники знищили мурал з казковим персонажем

У Маріуполі загарбники знищили мурал з казковим персонажем

Фото
Укрінформ
У тимчасово захопленому російською армією Маріуполі загарбники знищили мурал з казковим персонажем - динозавром Нессі, який перевозить на собі двох дітей.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада та опублікувала фотографії цього будинку з муралом і вже без нього, які зроблені у травні та серпні 2023 року відповідно.

«Втрачене мистецтво: у Маріуполі знищено мурал з казковим персонажем. Стінопис розташовувався за адресою - пр. Миру, 63 і був створений в рамках фестивалю «З країни в Україну» у 2016 році. Куратором роботи виступив Максим Светлов, а художником – Олександр Писарчук. На малюнку був зображений чудернацький динозавр Нессі, який перевозить на собі двох дітей», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У захопленому Маріуполі повністю зник мобільний зв’язок – Андрющенко

Як повідомлялося, в захопленому Маріуполі росіяни зафарбували мурал проти насилля – «Всі люди. Всі рівні». Мурал з таким написом було зроблено у 2021 році до Міжнародного дня рівності в Лівобережному районі міста.

А на місці знищеного муралу «Мілана», де була зображена дівчинка, постраждала від обстрілів мікрорайону «Східний» у Маріуполі в 2015 році, загарбники намалювали російський прапор.

Фото: Маріупольська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-