Власники бізнесів на Львівщині разом з головою ОВА спробували пересуватися на візках

Власники бізнесів на Львівщині разом з головою ОВА спробували пересуватися на візках

Фото
Укрінформ
На Львівщині представники бізнесу та голова ОВА Максим Козицький пересіли в колісні візки, аби на собі відчути, з якими бар’єрами стикаються люди з інвалідністю. Екскурсію для них організувала клініка з реабілітації та протезування цивільних й військових Superhumans Center.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Львівської обласної військової адміністрації.

Власники бізнесів на Львівщині разом з головою ОВА спробували пересуватися на візках / Фото: ЛОВА

«Ми хочемо звернути увагу представників бізнесу, готельного, ресторанного чи будь-якого іншого, на питання безбар’єрності. Після війни ми матимемо країну людей з інвалідністю, тому ми повинні уже зараз готувати наше суспільство ставати доступним для усіх. Наші заклади здебільшого не облаштовані навіть пандусами. Тому важливо, аби представники бізнесу зрозуміли, як це – сидіти в кріслі колісному. Наше завдання – щоби ресторани, кінотеатри, аптеки були максимально доступними для людей з інвалідністю. Це перший такий захід, який проводить Superhumans, але точно не останній», – розповіла Ольга Руднєва, СЕО Superhumans Center.

Спершу для учасників провели короткий інструктаж щодо користування кріслом, а потім вони самостійно спробували скористатись пандусом, ліфтом, відчинити/зачинити двері. Допомагати собі ногами чи вставати з крісла заборонялося.

Уперше сісти на крісло спробував і начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Коли я сів на крісло колісне, зрозумів, як багато викликів є у людей з інвалідністю, які, на перший погляд, непомітні: від нестачі пандусів, до надто високих стійок, за якими людину не видно. Наша мета – щоб у кожному місті і селі нашої області усі легко могли потрапити, куди хочуть: у навчальні заклади, транспорт, держструктури, медзаклади, заклади культури та відпочинку”, - наголосив голова ЛОВА.

Читайте також: Держава компенсує військовим за встановлення протезів до ₴2 мільйонів – Мінсоцполітики

Під час екскурсії власники бізнесу оглянули тренувальні зали для пацієнтів та поспілкувались з ними.

«Наша бригада потрапила від мінометний обстріл. Після мого поранення ми з дружиною почали шукати клініку для протезування. Натрапили на Superhumans Center, заповнили анкету і дуже швидко отримали відповідь. В кінці травня я приїхав на реампутацію, робили хірургічне втручання. Зараз я третій день, як стою на протезі, однак до цього пересувався на кріслі колісному. Можу сказати, що це важко. Наші дороги, тротуари в ямах, це дуже ускладнює пересування людей», – поділився 31-річний військовослужбовець 14 ОМБр Олег Сподін.

Наприкінці екскурсії для підприємців організували лекцію, під час якої виокремили основні стереотипи про людей з інвалідністю та основні правила спілкування з ними.

Читайте також: Київський яхт-клуб прийняв на реабілітацію чергову групу ветеранів війни

Нагадаємо, клініка з реабілітації та протезування цивільних й військових Superhumans Center запрацювала на Львівщині у квітні цього року. Вона облаштована спеціально під потреби людей з інвалідністю. Найбільшим донором суперклініки став Говард Баффет, який також завітав на відкриття центру. Він пожертвував 16 мільйонів 300 тисяч доларів. Майже усі кошти з цієї суми скерували на ремонт та закупівлю обладнання для першого корпусу клініки. Один мільйон – на протези для перших пацієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-