ДБР проводить обшуки у справі про вирубку дерев у парку «Подільські Товтри»

ДБР проводить обшуки у справі про вирубку дерев у парку «Подільські Товтри»

Укрінформ
Державне бюро розслідувань проводить обшуки у межах розслідування незаконної рубки дерев на території Національного природного парку "Подільські Товтри".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Обшуки проходять у приміщеннях Сатанівської селищної ради Хмельницької області, Чемеровецькому підрозділі Національного природного парку "Подільські Товтри", підрядній організації, держпідприємстві "Хмельницька обласна служба єдиного замовника", в інших установах та організаціях.

Читайте також: Директора лісгоспу на Чернігівщині підозрюють у незаконних вирубках на ₴39 мільйонів

Також обшуки проводяться за місцем проживання осіб, які мають відношення до протиправної діяльності.

Встановлено, що під час виконання робіт з облаштування рекреаційних зон на території Сатанівської селищної ради на березі річки Збруч було незаконно вирубано понад 2 тисячі дерев, у тому числі цінних порід. Це завдало збитків державі на 70 млн гривень.

Слідство триває, ДБР встановлює повне коло причетних до оборудки осіб.

Читайте також: росіяни безконтрольно вирубують ліс на захоплених територіях – Маляр

Кримінальне провадження ведеться за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 10 років.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті під час позапланової перевірки в Карпатському біосферному заповіднику виявили незаконне вирубування лісу на 22,5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-