В Енергодарі загарбники активізували обшуки - перевіряють, чи є в людей російські паспорти

В Енергодарі загарбники активізували обшуки - перевіряють, чи є в людей російські паспорти

Укрінформ
В Енергодарі загарбники помітно активізували обхід квартир та проведення обшуків у місцевих жителів з метою перевірки наявності у них російського паспорта.

Про це повідомив у Телеграмі міський голова Енергодара Дмитро Орлов, передає Укрінформ.

“За минулі кілька днів окупанти знову помітно активізували ходіння по квартирах та проведення обшуків у енергодарців. У ці вихідні найбільше таких випадків було зафіксовано в 1 мікрорайоні Енергодара, хоча точково навідувались і в інші райони міста”, - поінформував Орлов.

Читайте також: Загарбники готують на Запоріжжі дострокові псевдовибори - мер Мелітополя

За його словами, поведінка російських загарбників під час обшуків не змінилася. Насамперед вони вимагають показати російський паспорт, а за його відсутності починають максимально тиснути та погрожувати.

“Останнім часом стали встановлювати конкретні терміни, в які зобовʼязують людей отримати той недодокумент. Найчастіше називають тижневий термін”, - додав міський голова.

Загарбники погрожують, що в разі відмови наступна «бесіда» буде вже у катівні «за дуже некомфортних та болісних умов».

Читайте також: Таксистів на окупованому Запоріжжі змушують до 1 вересня отримати паспорти РФ

Також лякають депортацією, якої насправді не існує. Люди просто потрапляють у підвали і зникають безвісти.

Міський голова наголошує, що крім усього енергодарцям варто бути дуже обережними, коли вони виходять на звʼязок з родичами, які перебувають на підконтрольній Україні території. Адже на вулицях міста багато спецавтомобілів РЕБ, за допомогою яких загарбники пеленгують звʼязок і намагаються контролювати енергодарців.

Як повідомляв Укрінформ, у липні у захопленому російськими військами Енергодарі спостерігалося значне задимлення, спричинене роздмухуванням пилу із золовідвалів Запорізької ТЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-