Росіяни в Маріуполі роздають гуманітарку на місці, де торік звалювали тіла вбитих цивільних

Росіяни в Маріуполі роздають гуманітарку на місці, де торік звалювали тіла вбитих цивільних

Укрінформ
Біля супермаркету в Маріуполі, куди під час захоплення міста російські загарбники звозили тіла вбитих ними містян, нині організували роздачу «гуманітарної допомоги» від РФ.

Про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Лівобережжя, Пр. Свободи, супермаркет «Щирий Кум». Два фото з одного місця з різницею в один рік», - написав він. Як пояснив Андрющенко, сюди росіяни звозили невпізнані та просто знайдені навколо трупи маріупольців з Лівобережжя. Саме звалище трупів, за його словами, було ліквідовано наприкінці липня - на початку серпня минулого року.

«На другому фото - маріупольці маргіналізовані мешканці Жданова, які в 40-градуснуі спеку прийшли в надії на безкоштовну пляшку чогось. В супермаркет, де рік тому росіяни звалювали трупи їхніх сусідів», - зауважив радник мера.

Читайте також: У тимчасово окупованому Маріуполі знайшли ще одне стихійне поховання

На його думку, російську політику маргіналізації населення можна вважати вдало проведеною в окремо взятому Маріуполі. «За рік перетворити людей в стадо маргіналів. Їм вдалося значною мірою. На жаль», - підсумував Андрющенко.

Як повідомлялося, агресія Росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф у новітній історії. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів, там так і немає нормального постачання електрики, води, газу.

При цьому загарбники зносять пошкоджені ними будинки, щоб приховати сліди своїх злочинів.

Перше фото - ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-