Волонтери доставили до Запоріжжя 14 автомобілів для військових

Волонтери доставили до Запоріжжя 14 автомобілів для військових

Фото
Укрінформ
Волонтери доставили з Європи до Запоріжжя чергову велику партію автомобілів для військових. Сьогодні, 6 серпня, їх презентували. Після ремонту їх відправлять на фронт.

Про це журналістам повідомив директор БФ «UA Free» Пилип Ваганов, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми презентуємо ті автівки, які привезли до Запоріжжя, і на які все Запоріжжя донатило, збирало гроші. Були запити від конкретних військових частин, що орієнтувалися на свої задачі. Зокрема це три машини для медеваку та для того, аби вивозити хлопців та підвозу БК. Також були повнопривідні джипи - це ті машини, які заявили себе дуже добре і вони ремонтопригодні в наших умовах війни. Усього 12 автівок і дві швидких, які нам передала Данія та фонди-донатори", - сказав очільник благодійного фонду, який займається допомогою саме військовим.

Волонтери БФ «UA Free» пригнали до Запоріжжя чергову партію автомобілів для військових / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Загальний бюджет привезених сьогодні автомобілів сягає близько 55 тис. євро, плюс ще витрати на ремонт, а також плюс 150 тис. грн - витрати на пальне, необхідне для перевезення авто з Європи до Запоріжжя.

Знайти необхідне авто у Європі зараз не складно, розповіли волонтери, але кошторис стає більшим з кожним разом. Машини, які коштували 4300 євро, зараз можна купити за 5000 євро і більше. Гроші на цю партію збирали 3-4 місяці. Волонтери зауважили, що на другому році повномасштабної війни це робити стало значно складніше. Раніше таку суму можна було зібрати за 1-2 місяці. Проте волонтери дуже вдячні запоріжцям за допомогу, завдяки якій у них є можливість передавати військовим все необхідне.

Це вже 5 велика партія авто. Загалом за час повномасштабної війни вони передали на фронт понад 50 авто.

"Зараз є потреба на генератори, "мавік" (ультракомпактний квадрокоптер - ред.), тепловізори, в черзі ще десятки автівок. Нам треба збирати гроші. Ми зупинили чергу, бо багато треба і ми не можемо просто обіцяти, бо ми не знаємо, коли привеземо", - пояснив волонтер.

Читайте також: Волонтери забезпечуватимуть журналістів турнікетами під час поїздок у прифронтові зони

Тепер автомобілі відправляються на ремонт і вже за тиждень будуть передані військовим.

Як повідомлялося, у ніч на 6 серпня війська РФ вчергове атакували околиці Запоріжжя: вибуховою хвилею пошкоджено складські приміщення об'єкта інфраструктури, сталося загоряння сухої трави навколо. У Комишувасі мішенню стало комунальне підприємство, пошкоджено житлові будинки поруч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-