Військкома з Южного на Одещині після «земельного» скандалу відправили на передову

Військкома з Южного на Одещині після «земельного» скандалу відправили на передову

Укрінформ
Військкома та депутата з міста Южне Єгора Смирнова відправили на фронт після скандалу з незаконною передачею земель.

Про це повідомляє Одеський обласний ТЦК та СП у Фейсбуці, передає Укрінформ.

У ТЦК та СП розповіли, що в соціальних мережах поширили інформацію, що «депутат та воєнком з міста Южне – Смирнов – став доларовим мільйонером під час війни, ще й «пригрів» у ТЦК двох своїх соратників». Військові додали, що стосовно оприлюдненої інформації Державним бюро розслідування порушено кримінальне провадження.

Читайте також: На Закарпатті ДБР викрило воєнкома, який змушував солдатів будувати йому маєток

«Реагуючи на суспільний резонанс і в рамках загальних заходів із вирівнювання бойового навантаження на особовий склад, всіх трьох вищезгаданих військовослужбовців роти охорони територіального центру комплектування та соціальної підтримки міста Южний переведено для подальшої служби в одну з бригад, що виконує завдання на передньому рубежі», - зазначили в Одеському ТЦК.

Раніше про протиправну діяльність депутата та військкома з Южного розповів колишній нардеп та журналіст – Ігор Мосійчук.

За його словами, Єгор Смирнов, який є секретарем постійної «земельної» комісії міськради, став організатором незаконної оборудки з роздачі земель. Відчуження землі відбувалось за великі суми хабарів чи за нерухомість.

Читайте також: Президент: Перевірка «воєнкомів» виявляє багато зловживань, відверто огидних

«Для приховування незаконно отриманого майна Смирнов Є.П. заснував підприємства, в яких є 100% власником, а саме - ТОВ «РЕНТЬЄР ІНВЕСТ», ТОВ "АГРОТРАНС КОНСАЛТ", ТОВ «СОНЯЧНИЙ ПЛЯЖ», - пише Мосійчук у Фейсбуці.

Мосійчук додав, що депутат міськради Смирнов одночасно працює й у місцевому ТЦК та СП, де уникає процесу ротації та залишається в місті Южне.

Як повідомляв Укрінформ, Національним агентством з питань запобігання корупції розпочато 102 моніторинги способу життя військкомів, загалом у базу на такі перевірки внесено 1800 керівників та заступників керівників Територіальних центрів комплектування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-