ДБР викрило військкома-корупціонера, який у Запоріжжі допомагав бандитам

ДБР викрило військкома-корупціонера, який у Запоріжжі допомагав бандитам

Фото, відео
Укрінформ
Держбюро розслідувань викрило в організації схеми збагачення та допомозі переховуванню кримінальних елементів колишнього керівника Запорізького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки – нині очільника Донецького обласного ТЦК та СП.

Як передає Укрінформ, про це повідомило ДБР.

За даними слідства, на посаді начальника Запорізького обласного центру комплектування з липня по грудень минулого року військком без законних підстав направив наближених підлеглих до бойової бригади Збройних сил України нібито для виконання бойових завдань.

Встановлено, що направлені посадовцем працівники військкомату перебували в зоні бойових дій за вільним графіком, як у відпустці. Вони не були призначені на посади в бойовому підрозділі, не брали участі в боях та безпідставно перебували у прифронтовій зоні.

Читайте також: У навчальному центрі Нацгвардії нарахували собі «бойових» премій майже на мільйон - СБУ

Військком оформив документи щодо отримання цими військовослужбовцями довідок про безпосередню участь у бойових діях, завдяки чому їм безпідставно були нараховані додаткові бойові доплати на загальну суму 981,3 тисяч гривень.

ДБР викрило воєнкома, який у Запоріжжі організував корупційну схему і допомагав бандитам / Фото: ДБР

Один зі згаданих підлеглих надав документи для отримання 700 тисяч гривень грошової допомоги у зв’язку із втратою працездатності внаслідок участі в бойових діях.

Читайте також: Президент: Перевірка «воєнкомів» виявляє багато зловживань, відверто огидних

Також посадовець влаштовував на роботу в ТЦК та СП представників місцевого криміналітету, щоб допомогти їм ухилитися від судового розгляду кримінальних справ щодо особливо тяжких злочинів. Одному з "кримінальних авторитетів" він допоміг знятися з військового обліку для безперешкодного виїзду за кордон.

Правоохоронці провели обшуки за місцями роботи та проживання керівника ТЦК в Запоріжжі та місті Мирноград Донецької області. У результаті були виявлені докази протиправної діяльності й особисті фото підлеглих, які отримували безпідставні виплати під час "несення служби".

ДБР затримало військкома й оголосило йому підозру в перевищенні службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану (ст. ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України).

Посадовцеві загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років.

Як повідомляв Укрінформ, днями в перевищенні службових повноважень викрили начальника одного з відділів Ужгородського районного ТЦК та СП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-