Пластичні хірурги з Чехії оперують у Львові пацієнтів із воєнними травмами

Пластичні хірурги з Чехії оперують у Львові пацієнтів із воєнними травмами

Фото
Укрінформ
Чеські спеціалісти з реконструктивної та пластичної хірургії протягом тижня у Національному реабілітаційному центрі «Незламні» оперуватимуть пацієнтів, які постраждали внаслідок війни.

Про це повідомляє Львівська міськрада, передає Укрінформ.

Як зазначається, це перший візит чеських лікарів в Україну у межах програми Medevac - спеціальної урядової гуманітарної місії Міністерства внутрішніх справ Чехії. До Львова прибули спеціалісти з Університетської лікарні Брно: три хірурги й анестезіолог. Протягом перших чотирьох днів візиту вони вже проконсультували понад 30 пацієнтів центру «Незламні» та разом з українськими колегами виконали п’ять операцій.

Іноземні фахівці долучаються до лікування складних випадків воєнної травми та її наслідків, як-от важкі опіки, рубцеві зміни, кісткові та тканинні дефекти.

«Серед втручань, які ми виконуємо, об’ємні мікрохірургічні операції рук. Це складні операції, які вимагають специфічних навичок. Не йдеться про невідкладну допомогу. Це, швидше, вторинна хірургічна допомога при множинних мінно-вибухових пораненнях рук та ніг», - зауважив реконструктивний хірург Якуб Голубек.

Читайте також: У Чернівцях провели дві операції, під час яких пацієнти були при свідомості

Українські та чеські лікарі обмінюються досвідом проведення складних реконструктивних та пластичних операцій і працюють над впровадженням нових методик лікування пацієнтів із мінно-вибуховими травмами.

Місія чеських спеціалістів триватиме тиждень, вони планують прооперувати ще 10 пацієнтів.

Як повідомляв Укрінформ, Національний реабілітаційний центр "Незламні" спільно з ГО “Побачити перемогу” розпочали роботу над пілотним проєктом із реабілітації людей, які втратили зір унаслідок війни.

Фото пресслужби Першого ТМО Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-