На Львівщині встановили санітарно-сервісні модулі на під'їздах до пунктів пропуску

На Львівщині встановили санітарно-сервісні модулі на під'їздах до пунктів пропуску

Фото
Укрінформ
У Львівській області на 5 під’їзних дорогах до міжнародних автомобільних пунктів пропуску встановили 7 модулів санітарно-сервісних приміщень, аби забезпечити базовими послугами людей.

Про це повідомляє Львівська ОВА, передає Укрінформ.

Зазначається, що санітарно-сервісні приміщення працюватимуть на під’їзних дорогах до пунктів пропуску «Рава-Руське-Хребенне», «Шегині-Медика», «Грушів-Будомєж», «Угринів-Долгобичув» та «Краківець-Корчова».

Перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик ознайомився з роботою двох модулів на доїзді до пункту пропуску «Шегині-Медика». Він зазначив, що встановлення та облаштування приміщень розпочали у листопаді минулого року.

Читайте також: У Львові ЮНЕСКО допоможе відбудувати пошкоджені внаслідок ракетної атаки будинки

«З обласного бюджету на ці роботи скерували 12 млн грн. Основне завдання проєкту – наблизити мінімальний стандарт послуг для людей, які подорожують, чекають у чергах. Треба забезпечити можливість як для батьків, які їдуть з малими дітьми, перепеленати малечу, так і водіям вантажівок, які чекають в черзі, – прийняти душ», – сказав Годик.

Вартість одного модуля становить приблизно 1,7 млн грн. Профінансували їхнє виготовлення та встановлення з обласного бюджету в межах Регіональної програми з міжнародного та транскордонного співробітництва, європейської інтеграції на 2021-25 роки. Спорудили модулі двох типів: один – для тих, хто подорожує, з урахуванням потреб людей з інвалідністю та матерів з дітьми, інший – з окремим приміщенням-душовою для водіїв вантажних транспортних засобів.

Локації і кількість приміщень визначали спільно зі Службою автомобільних доріг (тепер – Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області), яка й закупила модулі, а також у комунікації з Держприкордонслужбою з огляду на наявні локації і трафік, який був на кінець минулого року.

Читайте також: Львівщина першою в Україні запровадила е-квитки на приміських та міжміських маршрутах

«Якщо цей проєкт буде затребуваний серед населення, то його будуть реалізовувати і надалі», – наголосив Годик.

Обслуговувати модулі будуть підрядні організації, які забезпечують утримання автомобільних шляхів, на яких їх облаштовано.

Фото: Львівська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-