У Мукачеві податок від зарплат військових з частин перераховують на підтримку армії

У Мукачеві податок від зарплат військових з частин перераховують на підтримку армії

Укрінформ
У Мукачеві ПДФО від зарплат військових з частин у місті перераховують на підтримку армії, таким чином за півтора року повномасштабної війни місто перерахувало військовим майже мільярд гривень.

Про це в інтерв'ю кореспонденту Укрінформу повідомив міський голова Мукачева Андрій Балога.

"У нас є військові частини в місті, тобто, є певна сума ПДФО, яка сплачується до міського бюджету з їхніх заробітних плат. Якщо беремо до війни, то зі 128-ї бригади надходило 90 млн гривень за рік ПДФО, з цієї суми частина йшла до держбюджету, частина залишалася в міському. Коли зарплати військовим підняли, то це перетворилося в майже 70 млн гривень щомісячно. Фактично, кожен місяць ми ці гроші просто повертали їм", - зазначив Балога.

Читайте також: У Мукачеві три вулиці перейменували на честь загиблих Героїв України - мер

З його слів, перераховують не все – щось лишається в міському бюджеті.

"По суті, це не наші гроші. Хлопці воюють там на передовій, наше діло – передати. Друге, це полегшило роботу волонтерів в місті. В сенсі, що коли бригада отримує фінансування 350 млн гривень за минулий рік, це суттєві кошти. Якщо таку суму збирати силами волонтерів в громаді, це буде дуже важко і довго. На ці гроші бригада могла собі планувати і закуповувати певні речі, вони купують безпілотники, квадрокоптери тощо. Ті ж самі планшети – коли почалася повномасштабна війна, хлопці працювали на картах. Звичайні друковані карти. На сьогоднішній день все цифровізовано, зараз у всіх є планшети. У нас крута армія" - зазначив він.

Читайте також: Мер Мукачева звинувачує депутатів міськради у саботажі засідань

Також, зазначив міський голова Мукачева, міська рада перераховує наперед ПДФО для військових частин, які заходять у місто - це потрібно для того, аби вони могли організувати роботу з нуля.

"У нас є батальйон Нацгвардії, який заїхав сюди минулого року. По Нацгвардії була інша домовленість – коли вони сюди заїхали, це була порожня частина, там потрібно було все й одразу. Ми перерахували їм гроші від ПДФО за два роки наперед, щоб вони могли облаштувати свої військові частини, аби вони могли тут нормально функціонувати", - повідомив Балога.

З його слів, Нацгвардія в місті - це безпекове питання.

Також Балога відзначив, що в Мукачеві не вимагають від військових звітів за використання переданих коштів.

"Я вважаю, що це неетично і не морально. Вони звітують своєю роботою", - зазначив він.

Читайте також: Андрій Балога, міський голова Мукачева

Також зі слів Балоги, це - обмежена інформація, якщо підрозділ опублікує інформацію про предмет закупів, рашисти одразу будуть знати і розуміти, хто саме і чим проти них воює.

Раніше повідомлялося, що країною прокотилася хвиля критики до міських громад через недостатню підтримку ЗСУ та неоправдані затрати на різного роду тилові закупівлі, як, наприклад, барабани для укриттів тощо. Зокрема, в Житомирі в рамках акції сходи адмінбудівлі облили червоною фарбою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-