Дощі на заході та спека на півдні – якою погода буде на вихідні

Дощі на заході та спека на півдні – якою погода буде на вихідні

Укрінформ
Погода на вихідних у різних регіонах України відрізнятиметься: на заході очікуються дощі, на півдні – спека.

Про це Укрінформу повідомили у Sinoptik.ua.

Так, у суботу, 29 липня, сильні дощі з грозами пройдуть у всіх західних та північних областях, а також на Луганщині.

У центральних регіонах, на сході та півдні країни опадів не передбачається — день буде хмарним із проясненнями. Температура повітря в більшості областей становитиме +24…+26°, у Луганській, Донецькій, Сумській та Волинській областях — +22…+24°, на півдні та в Запорізькій області — +31…+33°.

В неділю, 30 липня, короткочасні дощі очікуються лише у західних регіонах, Вінницькій та Житомирській областях. На решті території — мінлива хмарність без опадів та липнева спека.

На заході країни термометри покажуть +23…+26°, на сході, півночі та в центрі — +27…+29°, на півдні — до +33°.

Читайте також: У Європі аномальна липнева спека можлива кожні 10 років

Останній липневий понеділок у багатьох регіонах також не обійдеться без опадів. Так, дощі з грозами пройдуть у всіх західних, північних і центральних областях України. На півдні та сході погода на початку тижня буде переважно ясною, з невеликою хмарністю. Температура повітря на заході становитиме +23…+25°, на півночі та в центрі — +25…+28°, на півдні та сході — +29…+31°.

Згідно з народними прикметами, на Афіногена, 29 липня, слов'яни традиційно «дізнавались» про погоду на осінь і зиму. Так, дощі та північний вітер обіцяли швидке похолодання, а роса до обіду — тривалу спеку аж до жовтня.

Якщо на Марини, 30 липня, йшов дощ, зима мала бути морозною, з хуртовинами. А якщо день був ясним і спекотним, то й на зиму чекали малосніжну і теплу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-