На Харківщині продовжують пошук тіл загиблих українських захисників

На Харківщині продовжують пошук тіл загиблих українських захисників

Фото
Укрінформ
В Ізюмському районі на Харківщині, де торік велися активні бойові дії, продовжують пошук тіл зниклих безвісти українських захисників. Зокрема, днями пошукові групи знову були у селі Кам’янка.

Цю інформацію підтвердив кореспондентові Укрінформу Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Олег Котенко, який перебував в Ізюмі.

«Рік тому на Ізюмщині пошуковці виявили кілька місць масового поховання загиблих військових та цивільних осіб. Наймасовіше поховання було виявлено поблизу Ізюма. Тут загарбники скидали тіла у вирву, що утворилася внаслідок авіаудару. Також минулого року відпрацьовані локації в населених пунктах Кам’янка та Довгеньке. Наразі робота пошукових груп триває на решті звільнених від окупантів територіях», – розповів Котенко.

За його словами, майже рік тому у вирві були знайдені понад 30 тіл. Уповноважений наголосив, що до пошуків долучилися представники 95-ої ОДШБ, саме ця бригада героїчно боронила Ізюмщину і не дала ворогу навесні 2022-го рушити на Слов’янськ та інші міста Донеччини.

Щодо масового поховання в лісі на околиці Ізюма, то всі виявлені тіла (17 - у братській могилі та ще 5 - в окремих) практично відразу були ідентифіковані.

Читайте також: Поліція просить допомоги в упізнанні тіл із масового поховання в Ізюмі

27 липня дипломати трьох країн, представники місцевої влади та Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин вшанували жертв російської агресії в Ізюмі.

Уповноважений додав, що майже щодня з’являються дані про нові локації, де можуть бути тіла українських захисників. Однак і в пошуковій роботі головною проблемою є замінованість території, не всюди можна дістатися.

Також Котенко поінформував, що за посередництва міжнародних організацій з окупованих територій щомісяця вдається повертати тіла наших воїнів. За його даними, загалом за час повномасштабного вторгнення повернули близько 1700 тіл.

Як повідомляв Укрінформ, через Кам’янку на Ізюмщині пройшла лінія фронту. Село повністю знищене.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-