За «схеми» ухилення від призову затримали посадовців військкоматів у трьох областях

За «схеми» ухилення від призову затримали посадовців військкоматів у трьох областях

Фото
Укрінформ
У кількох регіонах працівники Національної поліції затримала посадовців військкоматів, які організували корупційні схеми ухилення від призову.

Як передає Укрінформ, про це Нацполіція повідомляє у Телеграмі.

«Затримання проходили у Волинській, Дніпропетровській та Чернівецькій областях. Суми неправомірної вигоди, які отримували фігуранти, коливалися від 9000 гривень до 1500 доларів США», - ідеться в повідомленні.

Так, на Волині заступник начальника одного з районних військкоматів вимагав у призовника 1000 доларів.

Посадовець одного з районних військкоматів на Дніпропетровщині отримав 1000 доларів та 12 тис. грн за те, що пообіцяв «відтягнути час» призову на максимально можливий термін.

«У Чернівецькій області викрили двох військовослужбовців на систематичному вимаганні хабарів за підготовку фіктивних документів для військовозобовʼязаних про непридатність до військової служби. Затримали фігуранта під час чергового траншу неправомірної вигоди - 9 000 грн», - додали в Нацполіції.

Читайте також: Президентові представили попередні результати перевірки воєнкомів

Усім затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та обрали запобіжні заходи.

Як повідомляв Укрінформ, колишньому одеському воєнкому повідомили про підозру за фактом незаконного збагачення. За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення члени його родини придбали в Іспанії майно та нерухомість на суму 151 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-