В Сумах урізали зарплати чиновникам, котрі отримували понад 50 тисяч

В Сумах урізали зарплати чиновникам, котрі отримували понад 50 тисяч

Укрінформ
У Сумах обмежили заробітні плати працівникам місцевого самоврядування, комунальних підприємств та установ.

Про це повідомили на інформаційному порталі Сумської міськради, передає Укрінформ. 

"Депутати міської ради підтримали проєкт рішення "Про обмеження граничного розміру заробітної плати працівникам виконавчих органів Сумської міської ради, комунальних підприємств та установ Сумської міської ради на період воєнного стану". Воно буде стосуватися керівників, які отримували понад 50 тисяч гривень, і жодним чином не стосуватиметься звичайних працівників міськради, спеціалістів і головних спеціалістів", - йдеться в повідомленні.

Ініціювала розгляд питання депутатська фракція «Слуга народу». Відповідний проєкт рішення підтримали 25 обранців.

Рішенням сесії визначено, що заробітна плата цим працівникам нараховується в розмірі, що не перевищує 25 тис. грн на місяць з урахуванням премій, надбавок та інших додаткових виплат, передбачених законодавством.

Читайте також: Уряд підняв зарплати держслужбовцям, які працюють у зоні бойових дій

Зазначається, що заощаджені кошти будуть спрямовані на облаштування бомбосховищ, укриттів, на захист громади, допомогу військовим і на медицину, бо зараз є дуже велика потреба у реабілітації військових та поранених.

Як повідомляв Укрінформ, до державного бюджету надійшли кошти від Світового банку у розмірі 63 млн євро, які будуть направлені на забезпечення оплати праці працівників державних органів та педагогів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-