Мер Дніпра пропонує посадовцям до кінця війни відмовитися від премій та надбавок

Мер Дніпра пропонує посадовцям до кінця війни відмовитися від премій та надбавок

Укрінформ
Міський голова Дніпра Борис Філатов пропонує посадовцям до кінця війни відмовитися від премій та надбавок. Сам він зробив це одразу після 24 лютого 2022 року.

Як повідомляє Укрінформ, Філатов написав про це на своїй сторінці у Фейсбуці в офіційному зверненні.

«Я, міський голова Дніпра Борис Філатов, чинним заявляю, що відмовився від всіх своїх премій та надбавок, нарахованих мені після 24 лютого 2022 року. Їх повернено в бюджет територіальної громади. Пропоную долучитися до ініціативи, скерувавши безпосередньо власні заробітки на потреби війська», - наголосив мер міста.

Він підкреслив, що його заробітна платня за весь період повномасштабної агресії, за винятком тої частини, яка щомісячно виплачується доньці загиблої під час стрілянини на Південмаші Віри Лебединець – в повному обсязі перерахована бойовій бригаді та передаватиметься їй і далі. Так триватиме до завершення воєнного стану.

«Вважаю це правильним. Особливо на тлі широкої громадської дискусії про цільове використання бюджетних коштів та марнотратство. Бо, прийшовши на свою посаду з бізнесу, в якому я ще 2006 року став офіційним мільйонером, вважаю, що в скрутну для країни годину не варто зловживати зарплатнею – якщо ти маєш таку можливість. Тому ця офіційна заява також є зверненням до Кабінету Міністрів, депутатів ВР та керівників держкорпорацій, надто – топменеджменту Укрзалізниці та Нафтогазу та інших», - уточнив Філатов.

Читайте також: В Україні поменшало держслужбовців – дані Мінфіну

Він також звертається до уряду та парламентаріїв, які завзято закидають місцевому самоврядуванню нецільове використання коштів.

«Розробіть зрозумілий та збалансований механізм, що не заважатиме містам використовувати більшість від отриманого ПДФО всього лише на дві цілі – допомога ЗСУ та посилення енергоефективності. Напередодні ще одного складного опалювального сезону це так само є реалізацією військових цілей», - йдеться в його пості.

Філатов звернувся і до керівників держвідомств та особливо правоохоронних органів, які мають багатомільярдні бюджети, які використовують, щоб залякувати бізнес та місцеве самоврядування. На його думку, ці кошти також можна використовувати задля підвищення обороноздатності країни. Для цього державі треба зробити цим бюджетам секвестр.

Міський голова нагадав, що Дніпро системно спрямовує мільярди гривень на підтримку Сил Оборони. Це варто зробити й іншим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-