На Київщині презентували проєкт нового герба та прапора області

На Київщині презентували проєкт нового герба та прапора області

Фото
Укрінформ
На Київщині презентували перші напрацювання геральдистів нового герба та прапора області, далі буде широке обговорення в громадах.

Про це у Телеграмі повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передає Укрінформ.

“Сьогодні презентували депутатам Київської облради, керівникам громад та мерам міст перші напрацювання геральдистів нового герба та прапора області. Далі – буде широке обговорення в громадах”, - зазначив Кравченко.

Читайте також: Київщина передала автівки та дрони бійцям бригади імені Чорних Запорожців

Він зауважив, що з 1999 року на гербі Київщини зображений Юрій Змієборець, який копіює і нагадує Георгія Побідоносця на гербі Московської області та Москви, але нічого спільного з терористами ми не маємо.

“Тому цілком логічно, що з початку повномасштабного вторгнення Росії до України постало питання про зміну символіки. Вона повинна відповідати нашій історії, культурним цінностям, враховувати соціально-економічні особливості й традиції регіону”, - підкреслив голова ОВА.

Він повідомив, що за ініціативою Київської ОВА була проведена геральдична експертиза офіційної символіки області. Крім того, була сформована робоча група з представників обладміністрації, облради, науковців, істориків, геральдистів. Роботу групи координував заслужений художник та геральдист Олексій Руденко.

Усі напрацювання нового герба та прапора пройшли експертизу Інституту історії НАНУ.

Читайте також: На Київщині з нуля відбудують 93 приватні будинки

Кравченко додав, що фахівці запропонували, щоб в основі герба Київщини був зображений ангел, адже саме ангел, який молиться за Київщину, її мешканців і стоїть на захисті, зафіксований в історичних документах на гербі Київської землі щонайменше з 1416 року. Герб з ангелом зображували і на великих державних печатках Великого князівства Литовського.

Варіантів прапора чотири – герб із зображенням ангела на різних кольорових фонах, серед яких: синій, білий та пурпуровий.

Голова ОВА підкреслив, що на реалізацію проєкту не витрачено жодної копійки з обласного бюджету.

За його словами, нова символіка детально обговорюватиметься в громадах, буде запущено широке опитування. Узгоджений варіант затверджуватиметься на сесії облради.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві перейменували ще 14 міських об’єктів, назви яких пов’язані з Росією та її сателітами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-