На Миколаївщині затримали бізнесмена – давав хабар за землю на полігоні ЗСУ

На Миколаївщині затримали бізнесмена – давав хабар за землю на полігоні ЗСУ

Фото
Укрінформ
У Миколаївській області Служба безпеки України викрила підприємця, який шляхом підкупу співробітника СБУ хотів привласнити землю на військовому полігоні.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомила у Телеграмі.

За даними слідства, викритий бізнесмен є фігурантом кримінального провадження про самовільне зайняття 400 гектарів землі на полігоні "Широкий лан".

Встановлено, що за 1 млн гривень хабаря підприємець пропонував працівнику Служби безпеки України вплинути на слідчого Національної поліції. Зокрема, фігурант просив зняти арешт із земельної ділянки, яку захопив для ведення аграрного бізнесу.

Співробітник СБУ одразу доповів про отриману "пропозицію" своєму керівництву. Це дозволило поетапно задокументувати злочинні дії комерсанта.

Правоохоронці затримали зловмисника на "гарячому" під час передачі частини неправомірної вигоди. Йому оголошена підозра за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави 6 млн гривень.

Читайте також: На Львівщині на хабарі піймали заступника мера та директора комунального підприємства

Розслідування триває. Бізнесмену загрожує до восьми років з конфіскацією майна.

В Офісі генерального прокурора уточнили, що фігурантом є житель Одеської області, який очолює фермерське господарство.

Як повідомляв Укрінформ, у Вінницькій області під час отримання хабаря затримали керівника відділу Головного управління Державної податкової служби. Під час обшуку в його автомобілі виявили коштовне каміння, понад 18 тисяч доларів та 175 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-