Релокований у Сарни Луганський онкодиспансер отримав обладнання від волонтерів

Релокований у Сарни Луганський онкодиспансер отримав обладнання від волонтерів

Фото
Укрінформ
Релокований у місто Сарни на Рівненщині Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер отримав від волонтерів обладнання для створення нового відділення, яке відкриється найближчим часом.

Про це Укрінформу повідомили у благодійному фонді БФ «Help For Ukraine».

Зокрема, медзакладу передали 6 електричних і 4 механічних функціональних ліжок, 10 матраців, медичну кушетку, 200 л розчину глюкози, 1000 медичних масок і стільки ж медичних рукавичок.

Зазначається, що саме в онкодиспансер у Сарни повертаються евакуйовані зі сходу пацієнти. Також їдуть онкохворі із Закарпаття, Києва, навколишніх населених пунктів.

Як підкреслив президент фонду Степан Асланян, така допомога — важлива. «Ріст населення за рахунок переселенців зі сходу, «спадок» аварії на Чорнобильській АЕС, погіршення екології через бойові дії в країні… За підтримки наших постійних німецьких партнерів – Оксани Улан з фундації Medical e.V. та міжнародного фонду Nova Ukraine - ми доставили цю допомогу. І вона – не остання», - запевнив він.

«Я пишаюся своїми земляками - за міцну силу духу, віру в майбутнє країни. Ми допомагаємо не лише колективу лікарні, а й її пацієнтам. Аби якомога більша їх кількість мала доступ до якісних медичних послуг», - зазначив амбасадор фонду Євген Кошовий.

Віцепрезидент фонду Вілен Фаталов додав, що для нового відділення ще багато чого потрібно – апарат УЗД, кисневі концентратори, меблі в палати, автомобіль для переміщення хворих районом, коагулятори, принтери, комп’ютери тощо. «Вірю, що завдяки підтримці наших партнерів ми зможемо допомогти і в цьому», - підкреслив він.

Читайте також: В одній зі столичних профільних клінічних лікарень модернізували хірургічне відділення

Генеральний директор диспансера Євген Хамчич висловив вдячність фонду Help For Ukraine, який оперативно відгукнувся на запит медиків. «Сподіваюсь, співпраця триватиме. Рівненський протипухлинний центр дуже потужний, та операційні переповнені – кількість онкохворих в країні зросла», - підкреслив Хамчич.

Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер через розв’язану Росією війну у 2014 році був змушений переїхати з Луганська до Кремінної. Рік тому вже вдруге лікарі були змушені релокуватися — цього разу до міста Сарни Рівненської області. Зараз у диспансері працює 115 людей. Серед них майже половина – переселенці з Луганщини. Щомісяця лікарі приймають близько тисячі онкопацієнтів та проводять до сотні операцій. До медзакладу їдуть люди зі всієї країни.

За словами Хамчича, місцеве керівництво допомогло з приміщенням та пошуком житла співробітникам. Перевезти медичне обладнання з Луганщини не вдалося. Тому його довелося придбати. Із цим допомогли українські та польські благодійники. Проте медики забрали з собою багато хіміотерапевтичних препаратів, які були вкрай необхідні пацієнтам.

Зараз медики працюють у кількох приміщеннях Сарненської лікарні. Але їм цього вже замало. Нещодавно керівництво онкодиспансеру попросило в місцевої влади виділити ще приміщення. Зараз триває процес укладання угоди. Їм обіцяють надати ще майже 400 квадратних метрів.

Фото: Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-