У Миколаєві житло понад 450 людей не підлягає відновленню після обстрілів – Кім

У Миколаєві житло понад 450 людей не підлягає відновленню після обстрілів – Кім

Укрінформ
У Миколаєві нині налічується понад 450 людей, житло яких повністю зруйновано від обстрілів російських загарбників і відновленню не підлягає.

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 21 липня, передає кореспондент Укрінформу.

«До вчорашніх обстрілів на Миколаївщині було 444 особи, житло яких повністю зруйновано від обстрілів і відновленню не підлягає. Зараз таких більше, бо вчора ракетою Х-22 у центрі міста було вщент зруйновано триповерховий житловий будинок, мешканці залишилися без квартир», - сказав Кім.

За його словами, ці люди проживають у знайомих чи друзів, отримують допомогу від міжнародних організацій та держави. А область планує в майбутньому збудувати нові будинки - близько 10 тисяч квадратних метрів житла. Але це дуже тривалий процес, і зараз над ним триває робота.

«У тих, де житло підлягає ремонту – вибиті шибки та покрівля, ми намагаємося допомагати будматеріалами, хтось відновлює своє житло сам», - сказав Кім.

Читайте також: На Миколаївщині росіяни обстріляли дві громади – пошкоджені будинки та бібліотека

Також він зазначив, що, попри періодичні обстріли Миколаєва, люди продовжують повертатися у місто, навіть ті, хто донедавна був за кордоном.

Як повідомлялося, 20 липня близько 3.00 військові РФ крилатими ракетами завдали масованого удару по житлових кварталах у центрі Миколаєва. Поранено 18 осіб, двоє людей загинуло, пошкоджено понад 60 житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-